Vynikajúci a osviežujúci dezert, ktorý vám spraví pekný deň.
Potrebujeme:
150 g maslových sušienok
800 ml bieleho jogurtu
400 g zaváraných broskýň scedených zo šťavy
200 ml smotany na šľahanie
2 bal. želatíny v prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 -5 lyžíc práškového cukru
Postup:
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a zmiešame ju s jogurtom a cukrom.
2-3 kúsky broskýň nakrájame nadrobno a vmiešame do krému. Zvyšné broskyne nakrájame na prúžky.
Želatíny pripravíme podľa návodu, necháme napučať v malom množstve vody a následne preložíme do vodného kúpeľa. Keď vidíme, že želatína sa rozpustila, nalejeme ju do jogurtovo-smotanovej zmesi a premiešame.
Plech na pečenie s vyššími okrajmi (25×18 cm) vyložíme fóliou a na dno uložíme pásiky broskýň husto vedľa seba.
Na broskyne navrstvíme krém a naň uložíme maslové sušienky. Vložíme do chladničky stuhnúť.
Keď je koláč dostatočne vychladený, vyklopíme ho z formy.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: barbatlacratita