Hľadáte dezert, ktorý nevyžaduje zdĺhavú prípravu? Ste na správnom mieste, tento skvelý koláčik pripravíte za niekoľko minút. Doprajte si skvelý dezert ku kávičke s ktorým bude aj uponáhľaný pondelok o niečo krajší!.
Potrebujeme:
300 g kyslej smotamy
250 g hladkej múky
3 vajcia
200 g cukru
2 jablká
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g hrozienok
50 g zmäknutého masla
1 lyžičku prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
Múku a maslo na vymastenie a vysypanie formy
Posýpka:
20 g masla
3-4 lyžice múky
3 lyžice cukru
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a postupne za stáleho šľahania pridáme kyslú smotanu, maslo, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Dôkladne premiešame.
Jablká umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Hrozienka namočíme na krátko do vody, scedíme a necháme uschnúť.
Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formy nalejeme polovicu cesta. Na cesto uložíme jablká a hrozienka. Zalejeme druhou polovicou cesta.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.
Medzitým si pripravíme posýpku. Maslo zmiešame v miske s múkou a cukrom a vypracujeme posýpku. Tortu po 20 minútach pečenia vyberieme, posypeme zmesou a pečieme ďalších 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: galkolas