Pripravte si doma jemnú medovú rolku podľa nášho nenáročného receptu, akú ste ešte neochutnali.
Výborne sa hodí k akejkoľvek situácii a okamžite si ju všetci zamilujú.
Chutí veľmi podobne ako obľúbený dezert Marlenka.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výnimočný recept na lahodnú medovú rolku z youtube kanála Дома как дома Лилия.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
štipku soli
120 g kryštálového cukru
100 g medu
60 g masla
200 g múky
1 ČL sódy bikarbóny
Na krém:
200 g masla
150 g práškového cukru
150 g smotanového syra (mascarpone)
1 balenie vanilkového cukru
1 PL medu
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Pridáme soľ a mixérom začneme šľahať.
Počas šľahania pridáme cukor a šľaháme, kým sa nerozpustí.
Ďalej pridáme med a šľaháme.
Počas šľahania do zmesi nalejeme roztopené maslo.
Potom cez sitko preosejeme múku, sódu a 10 minút šľaháme.
Riedke cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rozotrieme.
Plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Z upečeného cesta odkrojíme okraje, ktoré neskôr využijeme.
Cesto nožom prekrojíme vodorovne na polovicu.
V samostatnej miske mixérom rozšľaháme maslo.
Nasypeme práškový cukor a dobre vyšľaháme.
Potom pridáme vanilkový cukor, med, smotanový syr a všetko spolu vyšľaháme.
V pohári zmiešame med s vodou a pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.
Medovou zmesou potrieme plát cesta a po celej ploche rozotrieme krém.
Priryjeme druhou časťou cesta, potrieme medovou zmesou a krémom.
Cesto s krémom zrolujeme, dôkladne zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.
Po zachladení potrieme rolku krémom a posypeme omrvinkami z rozmixovaných okrajov cesta.
Hotovú rolku zabalíme do fólie a vložíme na dve hodiny do chladničky.
A chutnú medovú delikatesu môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: