Nenáročný recept na chutnú rodinnú večeru, ktorú si zamiluje každý.
Každý bude šokovaný úžasnou chuťou tohto pokrmu.
Výnimočný recept na úžasný mäsový závin z youtube kanála Piekarnia Lesi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 ml perlivej vody
10 g sušeného droždia
10 g kryštálového cukru
80 ml rastlinného oleja
200 g jogurtu
850 g pšeničnej hladkej múky
10 g soli
40 g masla
3 cibule
400 g mletého mäsa
soľ
mleté čierne korenie
1 PL paradajkovej pasty
1 vajce
sezam
Postup:
Do misky nalejeme perlivú vodu.
Pridáme droždie, cukor a dobre premiešame.
Ďalej nalejeme olej.
Pridáme jogurt a dobre premiešame.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku.
Nasypeme soľ a všetky ingrediencie zmiešame.
Stôl posypeme múkou a vymiesime vláčne cesto.
Cesto miesime, kým nebude hladké.
Z cesta vytvoríme veľkú guľu a rozdelíme ju na 12 častí.
Potom nakrájané časti posypeme múkou a ušúľame malé guľky.
Cesto poukladáme na pomúčený tanier, prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.
Na každý kúsok cesta položíme kúsok masla a rozvaľkáme rukami.
Na pomúčený tanier na seba poukladáme 4 kruhy z cesta.
Zakryjeme potravinovou fóliou a naukladáme na seba ďalšie 4 cestá (viď video).
Cesto na tanieri prekryjeme fóliou a odložíme na 30 minút do chladničky.
Do panvice nalejeme olej a osmažíme cibuľu.
Pridáme mleté mäso, premiešame a osmažíme.
Ďalej pridáme soľ, korenie, paradajkovú pastu, zamiešame a smažíme na miernom ohni, kým nebude mäso hotové.
Nakoniec prilejeme trochu vody.
Cesto vyberieme z chladničky a valčekom rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
Rozvaľkané cesto preložíme cez seba na tretiny a opäť rozvaľkáme (viď video).
Do stredu pridáme plnku, okraje cesta spojíme a prištipneme.
Záviny poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vrch potrieme vajcom a posypeme sezamovými semiačkami.
Závin pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30-35 minút.
Chrumkavú dobrotu necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU