Každé jedlo je dobrou príležitosťou, aby sme dodali telu hodnotné živiny.
Vďaka tejto jednoduchej zmene budú vaše fašírky obohatené o vlákninu a budú chutiť ešte lepšie.
Stačí vymeniť pečivo, ktoré do nich pridávame, za túto jednu ingredienciu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Stavte na odporúčanie portálu smakosze a vyskúšajte túto malú zmenu, keď budete najbližšie pripravovať fašírky.
Vymeňte pečivo za ovsené vločky a budete milo prekvapení.
Vďaka tejto úprave bude pokrm nielen zdravší, ale aj neskutočne chutný.
Ovsené vločky sú jednou z najvýživnejších potravín a okrem vlákniny sú bohaté aj na vitamíny a minerály.
Vďaka tomu je ich pridávanie do fašírok skutočne majstrovským nápadom.
Vďaka horčíku v ňom obsiahnutému ovsené vločky podporujú koncentráciu a pamäť.
Ich konzumácia má pozitívny vplyv aj na imunitný systém organizmu.
Stojí za zmienku, že ovsené vločky spracované v čistých podmienkach sú bezlepkovým produktom.
Teraz môžete celé ich bohatstvo uzavrieť do šťavnatých fašírok z mletého mäsa.
Recept na zdravé a chutné fašírky s prídavkom ovsených vločiek
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového pliecka
3 – 4 polievkové lyžice jemných ovsených vločiek
1/2 šálky teplej prevarenej vody
1 cibuľu
1 vajce
soľ
čierne mleté korenie
1 – 2 strúčiky cesnaku
olej na vyprážanie
voliteľné: petržlenová vňať
Postup:
K ovseným vločkám na fašírky nalejeme 1/2 šálky teplej prevarenej vody.
Necháme ich stáť 20 – 30 minút, aby zmäkli a napučali.
Po uplynutí tejto doby scedíme vločky od prebytočnej tekutiny.
Ošúpeme si cibuľu a nakrájame ju nadrobno.
Následne ju orestujeme na panvici na dobre rozohriatom oleji.
Potom odstavíme a necháme pár minút stáť, aby vychladla.
Mleté mäso preložíme do misky, pridáme vajíčko, dochutíme soľou a korením.
Do masy pridáme aj orestovanú cibuľku a zmäknuté ovsené vločky.
Pridáme prelisovaný cesnak a môžeme pridať aj nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
Z mletého mäsa vytvarujeme fašírky a opečieme ich z oboch strán dozlatista na dobre rozohriatom oleji.
Bravčové fašírky by mali byť zvonka chrumkavé a vo vnútri šťavnaté.
Podávajte s obľúbenou prílohou, prípadne zeleninovým šalátom.
Takto pripravené fašírky určite ulahodia celej rodine.
Dobrú chuť!