Každé jedlo je dobrou príležitosťou, aby sme dodali telu hodnotné živiny.

Vďaka tejto jednoduchej zmene budú vaše fašírky obohatené o vlákninu a budú chutiť ešte lepšie.
Stačí vymeniť pečivo, ktoré do nich pridávame, za túto jednu ingredienciu.

Stavte na odporúčanie portálu smakosze a vyskúšajte túto malú zmenu, keď budete najbližšie pripravovať fašírky.
Vymeňte pečivo za ovsené vločky a budete milo prekvapení.

Vďaka tejto úprave bude pokrm nielen zdravší, ale aj neskutočne chutný.
Ovsené vločky sú jednou z najvýživnejších potravín a okrem vlákniny sú bohaté aj na vitamíny a minerály.
Vďaka tomu je ich pridávanie do fašírok skutočne majstrovským nápadom.

Vďaka horčíku v ňom obsiahnutému ovsené vločky podporujú koncentráciu a pamäť.
Ich konzumácia má pozitívny vplyv aj na imunitný systém organizmu.
Stojí za zmienku, že ovsené vločky spracované v čistých podmienkach sú bezlepkovým produktom.

Teraz môžete celé ich bohatstvo uzavrieť do šťavnatých fašírok z mletého mäsa.
Recept na zdravé a chutné fašírky s prídavkom ovsených vločiek
Potrebujeme:
500 g mletého bravčového pliecka
3 – 4 polievkové lyžice jemných ovsených vločiek
1/2 šálky teplej prevarenej vody
1 cibuľu
1 vajce
soľ
čierne mleté korenie
1 – 2 strúčiky cesnaku
olej na vyprážanie
voliteľné: petržlenová vňať
Postup:

K ovseným vločkám na fašírky nalejeme 1/2 šálky teplej prevarenej vody.
Necháme ich stáť 20 – 30 minút, aby zmäkli a napučali.
Po uplynutí tejto doby scedíme vločky od prebytočnej tekutiny.

Ošúpeme si cibuľu a nakrájame ju nadrobno.
Následne ju orestujeme na panvici na dobre rozohriatom oleji.
Potom odstavíme a necháme pár minút stáť, aby vychladla.
Mleté mäso preložíme do misky, pridáme vajíčko, dochutíme soľou a korením.

Do masy pridáme aj orestovanú cibuľku a zmäknuté ovsené vločky.
Pridáme prelisovaný cesnak a môžeme pridať aj nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.

Z mletého mäsa vytvarujeme fašírky a opečieme ich z oboch strán dozlatista na dobre rozohriatom oleji.
Bravčové fašírky by mali byť zvonka chrumkavé a vo vnútri šťavnaté.

Podávajte s obľúbenou prílohou, prípadne zeleninovým šalátom.
Takto pripravené fašírky určite ulahodia celej rodine.
Dobrú chuť!




















