Je to výdatné, rýchle a originálne jedlo.
Dokonalé trio, ktoré nikto neodmietne a ešte bude pýtať duplu!
Zemiaky pripravené podľa tohto receptu môžete podávať napríklad so šalátom z čerstvej zeleniny.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4-5 veľkých zemiakov
2 stredne veľké paradajky
300 – 400 g mletého mäsa
5 lyžíc kyslej smotany
soľ
mleté čierne korenie
paprika (alebo iné korenie) podľa chuti
voliteľné:
ľubovolný syr
paradajky
Postup:
Zemiaky očistite.
Nakrájajte na kusy hrubé asi 1 cm.
Varte ich v mierne osolenej vode, až kým nie sú pripravené.
Zlejte vodu a nechajte mierne vychladnúť.
Potom ich porozkladajte na plech vymastený olejom.
Pripravte smotanovú omáčku:
Kyslú smotanu zmiešajte so soľou, mletým čiernym korením, sladkou paprikou (alebo iným obľúbeným korením).
Hotovou omáčkou potrite zemiaky.
Paradajky nakrájajte na kruhy (ak sú veľké, nakrájajte na polmesiačiky) a položte ich na zemiakový podklad.
Zvlášť som si môžete nachystať 1 paradajku, ktorú položíte na vrch.
Do mletého mäsa pridajte soľ, mleté čierne korenie a iné korenie podľa chuti.
Dobre premiešajte.
Z mletého mäsa vytvarujte guľôčky.
Potom ich mierne sploštite a položte na povrch paradajkových plátkov.
Vložte plech do predhriatej rúry na 180 ° C.
Pečte 30 – 35 minút.
Potom vyberte z rúry a posypte každý kus strúhaným syrom.
Pečieme ďalších 15 minút, aby sa syr rozpustil a zhnedol.
Servírujte a vychutnávajte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)