Vynikajúci nápad na spôsob sedliackeho Tiramisu – ako ho my doma zvykneme nazývať.

Namiesto klasických piškót sú v recepte použité rožky.
Možno sa vám to na prvý pohľad zdá podivné, no výsledok je naozaj vynikajúci.

Ingrediencie:
8 rožkov
1 liter mlieka
3 vaječné žĺtky
20 dkg práškového cukru
3 balíčky vanilkového cukru
12 dkg masla
15 dkg mletého maku
Ďalej:

4 čerstvé domáce vajcia
5 lyžíc cukor kryštálový
500 g macsarpone
Postup:
Rožky nakrjame na kolieska.

Natlačíme naň mletý vak.
Zvyšné prísady uvaríme:
Väčšinu mlieka dáme s vanilkovým cukrom na plameň a privedieme do varu.

Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtky a práškový cukor – aby sa celkom rozpustil.
Vriace mlieko zložíme z plameňa.
Pomalým prúdom vmiešame žĺtkovú zmes a dobre premiešame.

Opäť preložíme na plameň a uvaríme hustý puding.
Uvarený puding nalejeme na rožky posypaneé makom.
Krém:

Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme až kým sa cukor nerozpustí.

Pridáme mascarpone a jemne zašľaháme do žĺtkového krému.
Nakoniec opatrne zamiešame sneh, tak aby v ňom ostalo čo najviac vzduchu.
Na spodok misky dáme makové rožky, potom krém, potom makové rožky a opäť krém, vrch posypeme mletým makom alebo kakaovým práškom!




















