Parížske rožky sú tradičné vianočné cukrovinky, ktoré nesmú chýbať na sviatočnom stole.
Spojenie lahodnej čokolády, poctivého krému a nadýchaného cesta robí z tohto pečiva neopakovateľný chuťový zážitok.
Fantastický recept na tradičné parížske rožky z youtube kanála LiViera Desserts.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vaječné bielky
300 g kryštálového cukru
300 g vlašských orechov
Na krém:
5 vajec strednej veľkosti
180 g kryštálového cukru
3 PL kakaa
500 g masla
Na čokoládovú polevu:
200 g tmavej čokolády (52%)
100 g kokosového oleja
Postup:
V horúcom vodnom kúpeli pasterizujeme bielky.
Pridáme cukor a občas metličkou premiešame.
Bielky zohrejeme na 72-76°C, trvá to asi 10 minút.
Horúce bielky prelejeme do hlbokej misy a pri plnej rýchlosti šľaháme asi 10 minút.
Do snehu na dvakrát pridáme nasekané vlašské orechy.
Sneh zbytočne dlho nemiešame, aby nespľasol a potom ho vložíme do cukrárskeho vrecka.
Pomocou vrecka tvarujeme rožky na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zvolíme program s ventilátorom.
Rúru zohrejeme na 190°C.
Pečieme pri teplote 190°C približne 5-6 minút.
Po vypnutí rúry dvierka pootvoríme.
A rožteky ešte 10 minút vysúšame.
Do hlbšej misky pridáme vajcia, cukor, metličkou zmiešame a preložíme do vodného kúpeľa.
Vajíčka za občasného premiešania zohrejeme na 72-76°C.
Vajíčkovú zmes vyšľaháme 15 minút na vysokých otáčkach až do vychladnutia (teplota krému a masla musí byť rovnaká).
Do krému pridáme kakao a vyšľaháme.
Počas šľahania postupne pridávame maslo.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme ho na vychladnuté rožteky.
Rožky vložíme do chladničky.
V horúcom vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s kokosovým olejom.
Polevu necháme vychladnúť na 29°C.
Ponoríme do nej len krém na rožkoch a necháme dobre odtiecť.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: