Jemný a nadýchaný koláč, ktorý máte pripravený raz-dva.
Doma ho pripravujem vo všedné dni, ale svoje miesto si získal aj na rodinných oslavách.
Úžasný recept na jemný koláčik z youtube kanála Mening Oshxonam.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
70 g rastlinného oleja
150 g kyslej smotany
8 g vanilkového cukru
200 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
Na krém:
250 ml mlieka
1 vajce
40 g kryštálového cukru
1 PL kukuričného škrobu
Postup:
Do rajnice pridáme vajce, cukor a metličkou poriadne vymiešame.
Pridáme škrob a vymiešame riedky krém.
Potom nalejeme mlieko a dobre premiešame.
Rajnicu preložíme na sporák.
Na miernom ohni miešame, kým krém nezhustne.
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Ďalej pridáme vanilkový cukor, cukor a mixérom dobre vyšľaháme.
Do krému nalejeme olej.
Dobre prešľaháme.
Potom pridáme kyslú smotanu a vyšľaháme.
Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva.
Vyšľaháme.
Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
V tvare mriežky ho nanesieme na vrch cesta.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 35-40 minút pri teplote 170°C.
Po upečení vyberieme koláč z formy, posypeme cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: