Musím sa priznať, že bravčové karé som pripravoval veľmi málo, pretože sa mi zdalo suché.
Ale v takejto podobe a ingredienciami má u nás pevné miesto na jedálničku.
Výborný recept na jemné bravčové karé s omáčkou z panvice z youtube kanála Varte s Charlesom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
700 g bravčového karé
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
3 cibule
400 g šampiňónov
4 strúčiky cesnaku
70 g masla
2 poháre vody
4 zrnká nového korenia
2 bobkové listy
2 PL sójovej omáčky
1 ČL provensálskych bylín
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 PL pšeničnej múky
300 ml smotany na varenie
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na plátky.
Plátky naukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a z oboch strán tĺčikom vyklepeme.
Plátky posypeme soľou a korením a dôkladne rukou votrieme do mäsa.
Panvicu na sporáku naolejujeme, vložíme mäso a smažíme z každej strany 3-4 minúty.
Osmažené mäso vyberieme na tanier.
Nakrájanú cibuľu vložíme do panvice a smažíme 5 minút.
Cesnak roztlačíme nožom, na drobno nasekáme a pridáme do panvice.
Premiešame a smažíme 1 minútu.
Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a zamiešame.
Potom pridáme maslo, všetko spolu premiešame a smažíme 10 minút.
Potom nalejeme vodu, pridáme nové korenie, bobkový list a sójovú omáčku.
Ďalej pridáme provensálske byliny, čierne korenie a zamiešame.
Vložíme mäso, prekryjeme pokrievkou a varíme 30 minút.
Do uzatvárateľného pohára pridáme múku, smotanu, uzavrieme a pretrepeme.
Smotanu nalejeme do panvice, premiešame, prekryjeme a varíme 30 minút.
Hotové mäso servírujeme s omáčkou a varenými zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU