Tajomstvo našich pagáčikov je, že sa vyrábajú z veľkého množstva prášku do pečiva, nie z droždia.
Fantastické riešenie v prípade, keď k vám náhle prídu hostia, alebo keď potrebujete nejaké slané koláčiky, no nemáte na ich prípravu veľa času.
Výborný recept na jemné syrové pagáčiky z portálu sobors.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak čakáte návštevu, určite ich skúste, sú hneď hotové a chutia naozaj výborné.
Ideálne napríklad k vínečku.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
250 g strúhaného syra
1 balenie prášku do pečiva
1 dcl vody
100 g masla
1 ČL soli
1,5 dcl mlieka
1 vajce na pomastenie
Postup:
Rúru predhrejeme na 220°C.
Plech vystelieme papierom na pečenie.
Syr nastrúhame a za hrsť si odložíme na posypanie.
Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva.
Do múky nastrúhame studené maslo.
Rozdrobíme ho s múkou na menšie kúsky.
Pridáme nastrúhaný syr.
Potom nalejeme studené mlieko.
Pridáme aj vodu.
Všetko spolu vymiesime.
S cestom pracujeme čo najmenej.
Cesto na doske vyvaľkáme na hrúbku dvoch prstov.
Vykrajujeme z neho pagáčiky.
Pagáčiky poukladáme na vystlaný plech.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Vrch posypeme zvyšným strúhaným syrom.
Pečieme dozlatista cca 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!