Vynikajúci tip na bleskový novoročný dezert.
Jednoduchá a rýchla príprava, na ktorú nepotrebujete žiadne kuchárske zručnosti.
Fantastický rýchly mandarínkový dezert z youtube kanála Zdravo a chutne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 vajcia
100 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
40 g múky
500 ml mlieka
20 g instantnej želatíny
80 g oblátok
40 g masla
3 PL kyslej smotany
150 g čokolády
4-5 mandaríniek
Postup:
Do hlbokej misy na drobno nalámeme oblátky.
Do rajnice na sporáku pridáme zmäknuté maslo a čokoládu.
Počas varenia miešame, kým nevznikne krém.
Čokoládový krém nalejeme do misky s oblátkami.
Rukami zamiešame.
Potom do zmesi pridáme kyslú smotanu a zmiešame.
Rukou miesime, kým nevznikne husté cesto.
Formu na pečenie vymastíme olejom.
A vystelieme fóliou.
Vložíme cesto a vyformujeme ho po krajoch.
Do rajnice pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor.
Metličkou vymiešame.
Potom pridáme múku a vymiešame krém.
Nalejeme mlieko a poriadne vymiešame.
Rajnicu preložíme na sporák.
Na miernom ohni miešame, kým krém nezhustne.
Krém odstavíme zo sporáka, pridáme želatínu.
Premiešame.
Polovicu prelejeme do formy.
Do formy naukladáme ošúpané mandarínky v celku.
Nalejeme zvyšok krému a rozotrieme.
Cesto prekryjeme fóliou, preložíme táckou.
Preklopíme a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU