Grandiózny jemný koláčik „Viedeň“ s nutellou a čokoládovou polevou, ktorý vám osladí vianočné sviatky.
U nás je počas vianočného stolovania obrovským hitom, deti sa ho nevedia dojesť.
Nenáročný a rýchly recept na jemný koláč z youtube kanála Ricette dolci.
Potrebujeme:
3 vajcia
štipku soli
16 g vanilkového cukru
150 g kryštálového cukru
150 ml slnečnicového oleja
150 ml mlieka
8 g prášku do pečiva
300 g múky hladkej
2 PL čokoládového zdobenia (čokoládová ryža)
100 g horkej čokolády
nutellu
1 PL rastlinného oleja
Postup:
Do misky pridáme vajcia a štipku soli.
Ďalej pridáme vanilkový cukor, cukor a mixérom vyšľaháme.
Počas šľahania nalejme olej.
Potom pridáme mlieko a vyšľaháme riedky krém.
Jednu lyžicu múky odložíme na neskôr.
Do misky s múkou pridáme prášok do pečiva a lyžicou premiešame.
Múku postupne preosejeme cez sito do misky s cestom a metličkou premiešame.
Čokoládové zdobenie najprv vložíme na 30 minút do mrazničky.
Čokoládové zdobenie zmiešame s lyžicou múky, pridáme do cesta a metličkou vymiešame.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne zarovnáme.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 175°C.
Cesto po upečení vyberieme z plechu, pretočíme, odstránime papier a necháme úplne vychladnúť.
Cesto nakrájame na šírku veľkého pravítka.
Plát cesta natrieme nutellou a preložíme ďalším plátom.
Koláč vložíme na hodinu do chladničky.
Po vybratí z chladničky potom koláč nakrájame na rovnaké kusy.
Do malej misky s nasekanou čokoládou pridáme olej.
Čokoládu roztopíme v mikrovlnke a miešame, kým nevznikne krém.
Koláče namočíme na jednej strane v roztopenej čokoláde a poukladáme na mriežku.
Vrch ozdobíme roztopenou horkou čokoládou.
Sladkú lahôdku vložíme do chladničky a po stuhnutí čokolády môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: