Parížske rožteky by nemali za žiadnu cenu chýbať na sviatočnom stole.
Hoci som sa vždy bála ich prípravy, zistila som, že podľa tohoto receptu to zaručene zvládnete.
Navyše, výsledok je skutočne luxusný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept a zaručene ich budete robiť pravidelne.
Potrebujeme:
Na cesto:
300 g mletých vlašských orechov
300 g cukor krupica
2 žĺtky
1 vajce
4 lyžice hladkej múky
2 lyžičky kakaa
Krém:
3 vajcia
150 g cukor krupice
2 lyžice kakaa
250 g zmäknutého masla
Postup:
Z uvedených surovín si vypracujeme cesto.
Necháme ho do druhého dňa v chladničke.
Cesto si podsypávame, trošku lepí.
Rozvaľkáme.
Vykrajujeme rožky, ktoré pečieme pomaly do chrumkava, v rúre rozohriatej na 170 stupňov asi 10 minút.
Strážime aby sa nepripálili.
Krém:
Nad parou vyšľaháme vajcia s cukrom.
Šľaháme asi desať minút do hustej peny a pridáme kakao.
Ešte šľaháme asi päť minút.
Necháme vychladnúť.
Maslo si vyšľaháme do peny.
Postupne pridávame žĺtkovú zmes.
Vyšľaháme do hladkého hustého krému.
Striekame na upečené rožteky a máčame do čokoládovej polevy.
Nakoniec parížske rožky necháme vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)