Obľúbená pochúťka tak, ako ju nepoznáte. Pripravte si sekanú jednoducho, rýchlo, na jednom plechu!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa (bravčové, prípadne zmes bravčového a hovädzieho)
1-2 krajce staršieho chlebíka namočeného v mlieku
Soľ, čierne korenie, sladkú papriku
1 vajce
3 vajcia uvarené natvrdo
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 šálky kyslej smotany
150 g strúhaného syra
Olej
Postup:
Mleté mäso zmiešame so surovým vajíčkom, vyžmýkaným chlebom, soľou a koreninami.
Zmes navrstvíme do menšej formy na pečenie, ktorú sme si vymastili olejom.
Uvarené vajcia rozpolíme a uložíme na mleté mäso. Nakoniec na vrch navrstvíme kyslú smotanu a syr.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170-180 stupňov približne 35-45 minút. Na začiatku pečenia môžeme plech zakryť a približne 20 minút pred koncom odokryť, aby sa vrch pekne zapiekol).
Bohužiaľ, fotka so smotanou a syrom chýba, určite si však viete predstaviť, ako výsledok vyzerá. Ak máte doma veľkých hladošov tak ako ja, neváhajte túto dobrotu pripraviť z dvojitej dávky – ja som použila 1 kg mäsa a 7 varených vajec.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptek.hu