Dokonale vymiesené cesto na pirohy by malo byť jemné a elastické zároveň.
Taký je piroh s trochou masla.
Vďaka tejto ingrediencii bude mať príjemnú maslovú chuť a zároveň nebude dominovať v chuti vybranej plnky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si to najlepšie cesto na pirohy podľa tohto receptu z portálu smakosze.
Cesto na maslové pirohy sa bude skvele hodiť najmä na tie so sladkou ovocnou plnkou.
Aj pirohy plnené sladkým tvrohom, s prídavkom jahôd či čučoriedok, sú jednoducho nebíčkom v papuľke.
Vyskúšajte tento jednoduchý trik ešte dnes.
Recept na dokonalé pirohové cesto
Potrebujeme:
4 šálky hladkej múky
6 lyžíc masla
2 šálky dobre teplej vody
štipku soli
Postup:
Ako pripraviť zamatové maslové cesto na pirohy?
Múku na cesto preosejeme cez sitko.
Pridáme do nej štipku soli.
Zmiešame suché prísady a v hrnci zohrejeme vodu, do ktorej potom pridáme maslo.
Počkáme, kým sa tuk rozpustí.
Vzniknutú tekutinu postupne prilievame do osolenej múky.
Všetko premiešajte a potom vypracujeme z cesta guľu.
Zakryté necháme asi štvrť hodiny odpočívať.
Hotové cesto rozvaľkáme na pirohy, potom z neho vykrajujeme kolieska a naplníme obľúbenou plnkou.
Hotové pirohy varíme vo vriacej vode 2-3 minúty, až kým nevyplávajú na povrch.
Vyskúšajte, sú fantastické.
Dobrú chuť!