Plnená mäsová roláda je vždy ozdobou nielen sviatočného stola.
Nepatrí síce k najrýchlejším pokrmom, ale ich príprava nie je rozhodne zložitá.
Neodolateľný recept na mimoriadne chutnú mäsovú roládu z youtube kanála Mantequiando con Adriana.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 veľké kuracie prsia (cca 900 g)
150-200 g údenej slaniny
nakrájaný ananás
200 g šunky
200 g plátkového syra
horčicu
sušený cesnak
sušenú cibuľu
parmezán
Postup:
Kuracie prsia očistíme a nakrájame na vodorovné plátky.
Mäso preložíme na fóliu, prekryjeme ďalšou fóliou a tĺčikom vyklepeme.
Prsia osolíme, posypeme cesnakom a sušenou cibuľou.
Potom plátky potrieme horčicou.
Plátky otočíme, celý proces zopakujeme a necháme hodinu odstáť.
Kuracie prsia naukladáme na fóliou tak, aby sa nám zo strán mierne prekrývali (viď video).
Potom ich posypeme parmezánom.
Naukladáme plátky syra.
Ďalej naukladáme plátky šunky.
Nanesieme vrstvu nakrájaného ananásu a opäť posypeme parmezánom.
Mäso zrolujeme aj s fóliou a vložíme na hodinu do chladničky.
Plátky slaniny cez seba naukladáme na fóliu.
Rolku mäsa položíme na kraj slaniny a všetko spolu zrolujeme.
Potom rolku dôkladne obalíme v dvojitej vrstve alobalu a vo fólii.
Rolku vložíme do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou, prekryjeme pokrievkou a varíme cca 70 minút.
Po uvarení preložíme rolku do sitka a prerežeme fóliu, aby mohla odtiecť šťava.
Rolku necháme pol hodinu odpočívať a potom odstránime fóliu aj s alobalom.
Mäsovú rolku preložíme na suchú panvicu a osmažíme ju zo všetkých strán do hneda.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: