Kapustové rolky „kapustky“ sú domáce pečivo, ktoré je také chutné a jemné, že ich budete chcieť na každé raňajky a večeru.
Volajú sa podľa kapusty, ale nie preto, že by do nich táto zelenina išla, ale preto, že sa pri pečení krásne rozlejú a pripomínajú tvar kapusty.
U nás sa pečú celý rok, ale zvlášť na vianoce nemôžu chýbať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nenáročný recept na jemné rolky z portálu noizz.
Potrebujeme:
550 g hladkej múky
200 ml mlieka
100 ml vody
100 ml rastlinného oleja
kocku droždia
1ČL cukru
2 ČL soli
Na náplň:
100 g masla alebo margarínu
2 žĺtky
1/2 ČL soli
100 g syra
Postup:
Mlieko trochu zohrejeme.
Do mlieka pridáme droždie, cukor, lyžičku múky.
Miešame, kým sa droždie nerozpustí.
V miske oddelene zmiešame olej a soľ.
Potom pridáme kvások.
Nakoniec pridáme múku, vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť.
Na náplň vyšľaháme margarín, žĺtky a soľ.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
Každú časť vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm.
Na cesto nanesieme plnku.
Potom pridáme nastrúhaný syr.
Cesto zrolujeme a nakrájame tak, aby úzka časť bola široká asi 2 cm.
Rolky poukladáme na plech na pečenie a necháme kysnúť.
Rolky potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme sezamovými semienkami.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!