Pripravte si doma lahodné jablkové pité – klasiku, ktorá nikdy neomrzí.
Fantastický krehký koláčik plný sladkého šťavnatého ovocia.
Nenáročný a rýchly recept na krehký jablkový koláčik podľa portálu mindmegette.
Potrebujeme:
Na cesto:
1 balenie prášku do pečiva
50 dkg hladkej múky
15 dkg práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
1 vajce
10 dkg masla
Na náplň:
1,5 jabĺk
10 dkg hnedého cukru
3 PL škorice
Na posyp:
práškový cukor
Postup:
Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva.
Pridáme práškový a vanilkový cukor a zamiešame.
Pridáme vajce a maslo.
Zamiešame.
Vypracujeme stredne mäkké cesto.
Cesto necháme odpočívať, kým pripravíme plnku.
Ošúpané jablká nastrúhame do misky.
Pridáme cukor a krupicu.
Všetko spolu premiešame.
Vvložíme do hustého sitka, aby odkvapkala prebytočná šťava.
Cesto rozdelíme na dve časti.
Potom cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a vložíme do plechu s vysokými okrajmi.
Prebytočné okraje odrežeme.
Precedenú plnku ešte vyžmýkame rukami a nanesieme na cesto.
Druhé cesto rozvaľkáme a položíme na plnku.
Plech vložíme do rúry.
Pečieme asi 20 minút (kým nie je vrch upečený do zlatista) pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme vrch práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!