Nie každý vie robiť dobré halušky do polievky. Navyše, pri pokusoch robiť halušky z krupice často zápasíme s tým, že sú v strede príliš tvrdé a nedovarené. Naučte sa perfektný tip, ako pripraviť tie najlepšie krupicové halušky, vďaka ktorým si na rezance už ani nespomeniete!
Potrebujeme:
Na vývar:
500 g kuracích drobkov
2 ks mrkvy
1 menší zeler
1 petržlen (alebo dva menšie)
1 cibuľu
3 ks bobkového listu
Nové korenie celé
Čierne korenie celé
Soľ
Čerstvú petržlenovú vňať
Na halušky:
2 vajcia
7 lyžíc krupice
Štipku jedlej sódy – tá je dôležitá pre nadýchanú konzistenciu
Olej a soľ
Postup:
Do studenej vody vložíme kuracie droby. Necháme variť asi 10 minút, kým nevyjde na haldinu pena. Potom ju vyberieme lyžicou a do polievky pridáme zelenunu a koreniny. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
Medzitým si pripravíme cesto na halušky. Vajcia rozmiešame s trochou oleja, soľou a sódou. Pomaly za stáleho miešania prisypeme do zmesi krupicu a vymiešame cesto krémovej konzistencie. Cesto necháme v chladničke odležať aspoň po dobu 1 hodiny.
Potom cesto vyberieme a lyžicou dávkujeme jednotlivé halušky priamo do vývaru – môžeme uvariť aj vo vriacej vode, ale halušky nebudú aké chutné. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a varíme ešte 15-20 minú.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)