Fantastický koláč na jesenné obdobie.
Je nesmierne lahodný a krémový.
Cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
180 g múka polohrubá
35 g cukor práškový
100 g maslo
½ ČL prášok do pečiva
3 ks žĺtky
Jablková plnka:
600 g jablka
1 PL škrob kukuričný
1 ČL škorica mletá
Sneh z bielkov:
3 ks (cca 120 g) bielky
štipka soľ
220 g cukor kryštálový
20 g cukor vanilkový
1 PL škrob kukuričný
Na posypanie:
30 g lupienky mandľové
Môžete použiť aj nasekané orechy
Postup:
Vypracujeme ci cesto:
Do masla pridáme múku, prášok do pečiva a práškový cukor.
Dôkladne premiešame.
Pridáme žĺtky a vypracujeme cesto.
Cesto vyvaľkáme do pekáča s rozmermi 21×21 cm.
Jablková plnka:
Jablká nastrúhame na veľkom strúhadle.
Vytlačíme šťavu.
Pridať škrob a škoricu, premiešame a dáme na cesto.
Sneh z bielkov:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na hustý sneh.
Pridáme vanilkový cukor a škrob.
Znova zľahka vyšľaháme.
Bielkový sneh navrstvíme na jablká.
Vrch koláča posypeme mandľovými lupienkami alebo nasekanými orechmi.
Pečieme 30 minút pri 175 °C.
A ďalších 40 minút pri 150 °C.
Koláč necháme vychladnúť v pekáči.