Kým som neobjavil toto úžasné cesto, dovtedy bola pre mňa príprava doslova utrpením.
Rýchle, ekonomické a veľmi chutné cesto, ktoré takto pripravujem už dlhé roky.
Rýchle cesto podľa receptu z portálu sovkusom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ako plnku do nášho cesta môžete použiť čokoľvek.
Výborne sa hodí ochutené mleté mäso, kyslá kapusta alebo zemiaky s hubami.
Mojím nemenným favoritom je však jarná cibuľka s vajíčkom.
Moja rodina zas uprednostňuje ovocnú náplň.
Potrebujeme:
11 g instantného droždia
500 ml vody
1 ČL kryštálového cukru
4 vajcia
30 g masla
750 g pšeničnej múky
1 ČL soli
3 PL slnečnicového oleja
Voliteľné:
zväzok jarnej cibuľky
Postup:
Najprv si pripravíme plnku, pretože cesto sa rýchlo miesi a treba ho hneď použiť.
Prvýkrát odporúčame vajíčkovo-cibuľovú plnku.
Vajcia uvarené natvrdo nakrájame na malé kocky a pridáme nakrájanú cibuľku.
Potom pridáme soľ, korenie podľa chuti a premiešame.
Ku koncu pridáme trochu rozpusteného masla – plnka tak bude šťavnatejšia a chutnejšia.
Na cesto zmiešame v miske teplú vodu a droždie.
Pridáme cukor, soľ, olej a všetko premiešame metličkou, aby sa droždie úplne rozpustilo.
Potom vezmeme hlbokú misku a nasypeme do nej múku.
V strede urobíme jamku a nalejeme do nej kvások.
Trochu premiešame lyžicou a pridáme 250 ml vriacej vody.
Vymiesime veľmi mäkké, poddajné cesto.
Plnku vložíme do cesta.
Prípadne môžete robiť aj bez plnky ako klasické langoše.
Obalíme a vysmažíme na panvici s rozpáleným olejom.
Cesto je ideálne aj na iné slané alebo sladké recepty.
Prajeme Vám dobrú chuť!