Myslíte si, že jedlo z karfiolu nie je nič pre vás a túto zeleninu naozaj nemusíte? Keď ho pripravíte takto, pochutnáte si na ňom nielen vy, ale aj vaši hostia. Vyskúšajte karfiol pečený v mäsovom kožúšku. Je to skutočná delikatesa!
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu
700 g mletého mäsa
300 g farebnej papriky nasekanej na drobné kocky
Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu horčice
2 vajciach
100 g tvarohu
1 lyžičku mletej rasce
1 lyžičku sladkej papriky
1 lyžičku oregana
Soľ, korenie
200 g slaniny nakrájanej na plátky
Postup:
Stonku karfiolu odrežeme.
Potom ho uvaríme v slanej vode – varíme približne 10 minút, scedíme a necháme vychladnúť.
Mleté mäso zmiešame so všetkými koreninami, horčicou, tvarohom, cibuľkou, paprikou a vajíčkami. Dobre premiešame.
Karfiol preložíme na plech a nanesieme naň mäsovú hmotu.
Potom na vrch uložíme plátky slaninky.
Takto pripravený pokrm vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne hodinu.
Krájame ako tortu. Čo poviete na takýto výsledok?
zdroj: leckerschmecker