Základný recept na pečienku v omáčke je veľmi jednoduchý a vyžaduje minimálnu námahu.
Stačí však pridať jednu tajnú ingredienciu, aby bola úžasne šťavnatá, jemne sladká a taká jemná, že sa rozplýva na jazyku.
Navyše, na toto jedlo potrebujete len pár surovín.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu haps a všetci sa budú zalizovať.
Keď si tento recept osvojíte, oplatí sa z času na čas experimentovať aj s ingredienciami.
Tajnou prísadou, ktorú sa oplatí pridať, je jablko.
Potrebujeme:
500 g kuracej pečienky
1 veľké jablko
2/3 šálky zeleninového alebo hydinového vývaru
soľ
čierne mleté korenie
rastlinný olej
3 PL hladkej múky
Postup:
Pečienku očistite od blán a žiliek, potom ju opláchnite pod tečúcou vodou a sceďte.
Takto pripravenú pečienku posypeme múkou.
Cibuľu nakrájajte na hrubé kocky.
Jablko si umyte a nakrájajte na osminky.
Na panvici si rozohrejte 3 lyžice oleja.
Orestujte na ňom cibuľu.
Keď je hotová, vyberte ju z tuku na tanier.
Na rozpálený tuk po cibuľke prihodíme kúsky pečienky obalenej v múke a opečieme zo všetkých strán.
Do opečenej pečene pridáme cibuľu, jablko.
Zalejeme horúcim vývarom.
Dusíme asi 10 minút, kým sa jablko nezačne rozpadávať a omáčka nezhustne.
Nakoniec dochutíme soľou a korením.
Dobrú chuť!