Výborné rolky plnené krémom, ktorými sa blysnete pred každou návštevou.
Stačí len namotať cesto na polievkové lyžice, upiecť a naplniť.
Všetci sa budú zalizovať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa receptu z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
1 vajce
200 g cukrárskeho krému
150 ml šľahačky
50 g mandlí
polievkové lyžice
Na krém:
455 g mlieka
1 vanilkový struk
115 g kryštálového cukru
30 g kukuričného škrobu
1/4 ČL soli
žĺtky zo 4 vajec
30 g masla
Postup:
Zoberieme si lístkové cesto.
Narežeme ho na stredne hrubé pásiky.
Tie potom obtočíme okolo dvoch polievkových lyžíc, aby sme vytvorili rolku.
Uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme 30 minút.
Krém si pripravíme vopred, pretože by sa mal nechať voľne vychladnúť asi 2 hodiny.
Do hrnca nalejeme mlieko.
Privedieme ho do varu spolu s vanilkovým luskom.
Potom odstavíme a necháme lúhovať 30 minút.
Do väčšieho samostatného hrnca si nalejeme vodu a pridáme ľad.
Cukor, škrob a soľ si zmiešame v miske a zašľaháme vaječné žĺtky (trvá to asi 1 minútu).
Odkryjeme vylúhované mlieko a vyberieme vanilkový lusk.
Za stáleho šľahania ho tenkým prúdom zapracujeme pomocou metličky do žĺtkovej hmoty.
Dáme na sporák, varíme na strednom ohreve za stáleho šľahania kým nezhustne.
Keď začne bublať, za stáleho šľahania povaríme ešte 1 minútu.
Odstavíme, zašľaháme zmäknuté maslo a keď sa všetko pekne spojí, hrniec ponoríme do pripraveného ľadového kúpeľa.
Potom necháme voľne vychladnúť asi 2 hodiny.
Pred použitím krém prešľaháme metličkou dohladka a potom zašľaháme šľahačkovú smotanu.
Upečené rolky naplníme krémom a každý koniec ponoríme do nasekaných mandlí.
Hotovo.
Vyskúšajte aj druhý recept z lístkového cesta, ktorý takisto nájdete v priloženom videu.
Dobrú chuť!