Tieto poháre by ste mali mať vždy poruke – pri slávnostnom obede, alebo grilovačke predstavujú nielen výbornú prílohu, osviežia, ale tiež vám pomôžu s trávením aj ťažších mäsových a mastných pochúťok.
Ich najväčšou výhodou je však jednoduchá príprava ako aj to, že sú výborné už na druhý deň.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
15 ks väčších paradajok
15 ks cibule
2-3 hlávky cesnaku
Nálev (na 1 l vody):
2 lyžice octu
2 lyžice trstinového cukru
2 lyžice soli
1 lyžicu oleja
2-3 bobkové listy
1-2 klinčeky
6-7 kúskov čierneho korenia
Postup:
Paradajky umyjeme.
Nakrájame na kolieska.
Rovnako nakrájame aj cibuľu a cesnak.
Zeleninu vrstvíme do pohárov.
Vrstvu rajčín, pár kusov cesnaku a vrstvu cibule.
Takto pokračujeme, kým nenaplníme poháre asi 1 cm od okraja.
Do hrnca nalejeme vodu.
Dáme na plameň.
Keď voda zovrie, pridáme ostatné prísady.
Keď sa cukor rozpustí, potom, ešte horúcu tekutinu nalejeme zeleninu tak, aby siahala nad ňu.
Poháre zavrieme a sterilizujeme 10 minút – stačí len toľko, aby chytili viečka.
Vyberieme z vody, obrátime hore dnom.
Necháme celkom vychladnúť.
Na druhý deň si môžeme pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)