Tento jednoduchý nápad z paradajok ma naučila ešte moja mama.
Keď bolo v lete veľa paradajok, robila z nich fantastickú pochúťku, alebo občerstvenie počas horúceho dňa.
Tieto paradajky sa zjedli vždy okamžite, nestihli ani poriadne vychladnúť.
Môžete ich jesť s prílohou, alebo samé.
Ak vám momentálne v záhrade dozrievajú tieto plody, určite neváhajte a vyskúšajte tento recept podľa kanálu meine leckere kuche.
Potrebujeme:
Zrelé paradajky
Soľ
Čierne korenie
Hladkú múku
Vajíčko
Strúhanku
Voliteľné:
Syr
Postup:
Na tento recept je potrebné vyberať zrelé nepoškodené paradajky.
A tiež je dôležité, aby mali pevnú šupku.
Paradajky zbavíme stopky a umyjeme.
Potom ich osušíme.
Zeleninu nakrájame na hrubšie kolieska.
Teraz položíme kolieska na papierovú utierku.
Prikryjeme druhou utierkou a čo najlepšie osušíme.
Na plytký tanier si nasypeme hladkú múku.
Na múku uložíme kolieska paradajok a opäť posypeme múkou.
V samostatnej miske rozšľaháme vajíčko.
Ochutíme soľou a korením, ako vám vyhovuje.
Nakoniec obalíme v strúhanke.
Teraz jednoducho vypražíme na panvici.
Zahrejeme olejom a vyprážame z oboch strán dozlatista.
Nakoniec posypeme syrom a necháme rozpustiť.
Paradajky môžete vyprážať aj len po obalení v múke, tak to robila moja mama a tiež sú výborné.
V trojobale sú však naozaj fantasticky chrumkavé.
A neváhajte ich vylepšiť aj syrom, ako je to v priloženom recepte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: