Moje deti milujú rezne pripravené týmto spôsobom. Vyskúšajte chrumkavé mini-rezne bez vyprážania.
Potrebujeme:
5 ks kuracích rezňov
2 lyžičky soli
¼ lyžičky čierneho korenia
¼ lyžičky kajenského korenia
1 lyžičku cesnakového prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku červenej papriky sladkej
2 lyžice majonézy
2 lyžice kyslej smotany
2 lyžice najemno strúhaného parmezánu
1 a ½ šálky strúhanky
2 lyžičky kukuričnej múky
100 ml oleja
Postup:
Kuracie mäso umyjeme a každý kus rozdelíme na priečne na polovicu a potom každú polovicu pozdĺžne rozdelíme na polovicu. Z každého kúska tak získame 4 rezne.
Mäso osolíme koreninami a soľou. Potom k mäsu pridáme majonézu, smotanu, parmezán a všetko premiešame. Prikryjeme fóliou a vložíme na 1-2 hodiny marinovať do chladničky.
Zapekaciu misu vymastíme olejom a vysypeme kukuričnou múkou.
Marinované kuracie mäso obalíme v strúhanke, uložíme do misy a pokvapkáme olejom.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 210 stupňov 25-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika