Poznáte recept na palacinky s vriacou vodou?
Mňa ho naučila ešte moja stará mama a nedám naň dopustiť.
Výsledkom sú extra jemné a vláčne palacinky s úžasnou chuťou.
Každá palacinka s týmto receptom od otozh.com.ua je ako umelecké dielo.
Tradičný recept s netradičnou ingredienciou, vďaka ktorej je cesto kompaktné, bez dier a ideálne na plnenie akoukoľvek plnkou, ktorá nevyteká!
Potrebujeme:
4 PL rastlinného oleja
4 PL cukru
2 hrnčeky múky
2 hrnčeky mlieka
4 vajcia
2 PL kukuričného škrobu
1 hrnček vriacej vody
1 balíček vanilínového cukru
štipku soli
Na servírovanie:
Tvaroh
Roztopená čokoláda
Ovocie
Šľahačka
Nutella
Džem
Postup:
Ako prvé si v miske dôkladne rozšľaháme vajcia s cukrom.
Pridáme aj štipku soli a vanilkový cukor.
Pridáme mlieko a olej.
Vymiešame jednotné cesto.
Zázračnou ingredienciou, ktorá nám zaručí hladké palacinky bez dierok je škrob.
Musí sa rozmiešať vo vriacej vode.
A následne dôkladne primiešať do hmoty.
Po malých častiach za stáleho miešania teraz pridávame múku tak, aby nám nevznikli hrudky.
Teraz si rozohrejeme panvicu s trochou oleja a začneme smažiť palacinky.
Hotové palacinky potom plníme obľúbenou plnkou na sladko, aj na slano.
TIP:
Slané palacinky chutia skvele napríklad s dusenými šampiňónmi, ktoré zmiešame s nasekaným kôprom a strúhaným syrom.
Ak sa vám recept páči, uložte si ho medzi svoje obľúbené, aby ste ho nestratili.
Prajeme dobrú chuť!