Famózny maslový krém s príchuťou Ferrero Rocher, ktorý si môžete pripraviť podľa nášho nenáročného a podrobného receptu.
Tak lahodný, ako nikdy predtým – výsledok vám vyrazí dych.
Fantastický krém podľa receptu z youtube kanála Tundes Cakes Recetas.
Potrebujeme:
100 g vaječných bielok (3 vajcia)
8 g vanilkového cukru
200 g kryštálového cukru
70 ml vody
1/2 ČL citrónovej soli
1/2 ČL vanilkovej esencie
250 g neosoleného masla
6 Ferrero Rocher
50 ml mlieka
Postup:
Do misky pridáme zmäknuté maslo.
Mixérom ho poriadne rozšľaháme a odstavíme.
Panvicu položíme na sporák, pridáme cukor, vodu.
Necháme zovrieť na miernom ohni.
Do nádoby od mixéra pridáme bielky, vanilkový cukor.
A šľaháme pri vysokej rýchlosti.
Asi po šiestich minútach varenia sirupu na panvici pridáme citrónovú soľ.
Trochu premiešame.
Počas šľahania bielkov pomaly pridávame do nádoby sirup.
Pridáme esenciu a pokračujeme v šľahaní krému pri vysokej rýchlosti, kým neucítime, že miska je teplá.
Potom počas šľahania postupne pridávame rozšľahané maslo.
V mixéri rozšľaháme Ferrero Rocher s veľmi horúcim mliekom.
Krém precedíme cez sitko do malej misky.
Precedený krém postupne pridávame do misky s bielkovým krémom počas šľahania pri nízkych otáčkach.
Polovicu krému vložíme do cukrárskeho vrecka (s dýzou č. 1E).
Do druhej časti krému pridáme krém z Ferrero Rocher s kúskami mandlí (časť, ktorá nám ostala na sitku).
Špachtľou premiešame.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka (s dýzou č. 6B).
Vrecká s krémom vložíme do chladničky, nech trochu vychladnú (cca 5-10 minút).
Z krému vytvarujeme pusinky.
Prípadne ho môžeme použiť aj na plnenie a zdobenie.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/nmWxIFQ0h0s