Jemný citrónovo-jogurtový koláč, ktorý je ľahučký ako pavučinka.
Recept som objavil prednedávnom na internete a po vyskúšaní nás natoľko očaroval, že ho pripravujem takmer pravidelne.
Nadýchaný krémový citrónový koláč podľa receptu z portálu geschmackvoll.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
2 ČL prášku do pečiva
120 g kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
120 g hladkej múky
3 vajcia
100 g margarínu
Na krém:
1 balenie želé na 500 ml tekutiny
2 bal. stužovača šľahačky
2 balenia smotany na šľahanie
1 balenie vanilkového cukru
350 g jogurtu
1 šálku kyslej smotany
120 g kryštálového cukru
2 citróny
Postup:
Najprv zmiešame múku s práškom do pečiva.
Do misky pridáme vajcia, cukor, vanilkový cukor, margarín.
A dobre vymiešame.
Do zmesi vmiešame múku.
Výslednú zmes nanesieme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do rúry.
Pečieme 20-25 minút pri teplote 175°C.
Do hrnca pridáme želé, 50 g cukru, 300 ml vody a dobre zmiešame.
Necháme napučať a potom za stáleho miešania zahrievame (nevaríme).
Necháme vychladnúť.
Potom vyšľaháme smotanu so stužovačom šľahačky.
Do misky pridáme kyslú smotanu, jogurt, zvyšný cukor, vanilkový cukor a šťavu z citrónov.
Zmes vymiešame do hladka.
Potom vmiešame vychladnuté želé.
Hneď ako zmes začne tuhnúť primiešame šľahačku.
Korpus vrátime do formy a nalejeme krém.
Vložíme do chladničky aspoň na tri hodiny.
Náš tip: namiesto kyslej smotany môžeme použiť aj tvaroh.
Prajeme Vám dobrú chuť!