Naša úroda paradajok je tento rok skutočne bohatá. Aj preto stále hľadám nové a nové recepty, v ktorých môžem červenkastú zeleninku použiť. Prednedávnom som objavila skvelý recept na rajčinové plátky v lahodnom syrovom cestíčku. Vedeli ste, že rajčiny chutia vynikajúco aj vtedy, ak ich vypražíte podobne ako cuketu či karfiol? Poďme si toto skvelé jedlo spoločne pripraviť!
Potrebujeme:
3 paradajky
150 g strúhaného syra
2 vajcia
2 lyžice kyslej smotany
1-2 lyžice múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Paradajky umyjeme, na špičke narežeme do kríža a zalejeme vriacou vodou. Po chvíľke sa šupka uvoľní a rajčiny tak jednoducho olúpeme a nakrájame na plátky.
Syr, vajcia, smotanu a múku zmiešame v miske a vytvoríme cesto. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Plátky rajčín obalíme v cestíčku a vypražíme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Prebytočný olej odstránime papierovou servítkou. Servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk