Najjemnejšie mini palacinky z krupice a bez múky, ktoré sa nedajú nemilovať.
Recept je nenáročný – u nás doma ich pripravujem takmer každý deň.
Chutné a nadýchané krupicové palacinky podľa nenáročného receptu z portálu iladies.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 ČL sušeného droždia
2 ČL prášku do pečiva
1 pohár hladkej múky
1 pohár krupice
vanilkový cukor
kryštálový cukor
štipku soli
400-500 ml vody
Na oblohu:
Džem
Maslo
Kakao
Granko
Tvaroh
Čerstvé ovocie
Postup:
Do hlbokej misy pridáme preosiatu múku.
Pridáme aj cukor a krupicu.
Následne pridáme aj prášok do pečiva.
Pridáme tiež droždie, soľ a vanilkový cukor.
Pridáme teplú vodu.
Dobre premiešame 5-10 minút.
Miešame, kým nebude zmes homogénna.
Misku prekryjeme potravinárskou fóliou.
Zmes necháme kysnúť asi hodinu.
Po zdvojnásobení objemu cesta odstránime fóliu.
Ručne premiešame.
Rozpálime panvicu, v ktorej sme rozpustili trochu masla alebo lyžičku oleja.
Odoberieme časť cesta.
A pridáme ho na panvicu.
Vytvarujeme z neho okrúhlu a hrubú (cca 1 cm) placku.
Placky vysmážame na miernom ohni z oboch strán do zlatista.
Palacinky môžeme servírovať s medom, džemom alebo čokoládovým krémom.
Dobrú chuť!