V našej rodine patria nepečené dezerty medzi tie najobľúbenejšie.
Rýchla príprava a skvelá osviežujúca chuť sú zárukou, že nestrávite v kuchyni celé hodiny a napriek tomu si celá rodina výborne pochutí.
Ak milujete piškóty, tvarohový krém a ovocie, neváhajte a pripravte si tento dezert ešte dnes!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube kanála Český rozhlas.
Potrebujeme:
2 kg čerstvých marhúľ
500 g kryštálového cukru
500 ml vody
500 g tučného tvarohu
500 g mascarpone
1 balíček vanilkového cukru
250 g práškového cukru
12 plátkov želatíny
50 ml smotany na šľahanie + 200 ml smotany na šľahanie
100 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
50 g kryštálového cukru
Postup:
Marhule si umyjeme, prekrojíme na polovice a vykôstkujeme.
V hrnci si uvaríme sirup z cukru a vody.
Do tohto cukrového sirupu na chvíľu vložíme marhule, aby boli sladké a chutné.
Následne marhule scedíme cez kovové sitko, z každej marhule stiahneme šupku a necháme ich vychladnúť.
Dlhé piškóty namáčame jednu po druhej v pripravenom sirupe a ukladáme ich vedľa seba na dno jenskej misy.
Následne nimi obložíme aj steny misy.
Piškóty ešte polejeme cukrovým sirupom a do samostatnej misky si vložíme tvaroh.
Primiešame mascarpone, vanilkový aj práškový cukor a všetko spolu vyšľaháme ručným mixérom na jemný krém.
Vo vode necháme napučať plátky želatíny, potom ju vyžmýkame a zahrejeme v šľahačkovej smotane, ktorú sme si naliali do hrnca.
Potom spojíme šľahačkovú zmes so želatínou a tvarohovú zmes do jednej a šľaháme, aby mal krém hladkú konzistenciu.
Tvarohový krém dáme vychladiť do chladničky.
Medzitým si do samostatnej nádoby nalejeme 200 ml šľahačkovej smotany a nakoniec vyšľahanú šľahačku zľahka primiešame do tvarohového krému.
Tretinu tohto krému rovnomerne nalejeme na piškóty a na krém navrstvíme marhule.
Polejeme druhou tretinou krému.
Opäť naukladáme marhule.
Nakoniec zalejeme marhule treťou tretinou krému, povrch uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
Orechy si nasekáme a necháme na rozohriatej panvici skaramelizovať spolu s cukrom.
Následne ich nasypeme na studený tanier a na záver nimi posypeme vrch piškótového dezertu.
Dobrú chuť!