Skvelý nepečený dezert plný čerstvého tvarohu, smotany a sladučkých banánov. Ak hľadáte skvelú maškrtu na pohodové nedeľné popoludnie, tento sladký domček vás určite nesklame!
Potrebujeme:
300 g tučného tvarohu
16 ks maslových sušienok štvorcového tvaru
2 lyžice kyslej smotany
½ šálky cukru
Vanilkový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čokoládu strúhanú na jemnom strúhadle (príp. kakao)
1-2 banány
Štipku soli
1 šálku mlieka
Poleva:
50 g masla
2 lyžice mlieka
3 lyžice kakaa
½ hrnčeka cukru
Postup:
Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, štipkou soli, vanilkovým cukrom, cukrom a čokoládou. Ak sa nám výsledná hmota zdá píliš hustá, pridáme kyslú smotanu.
Na pracovnej doske rozložíme väčší kus alobalu. Sušienky namočíme v mlieku a pokladáme na alobal (vytvoríme 4 rady po 4 sušienky).
Na sušienky navrstvíme tvarohovú hmotu a do stredu umiestnime olúpané banány.
Pomocou alobalu opatrne zavinieme sušienky s náplňou do výsledného tvaru.
Dezert necháme v chladničke stuhnúť a medzitým si pripravíme polevu.
Všetky ingrediencie na polevu vložíme do kastrólika a za stáleho miešania privedieme k varu. Necháme niekoľko minút variť. Potom polevu ešte horúcu nanesieme na tortu.
Takto pripravený dezert necháme cca 2 hodiny odstáť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)