Vynikajúci tip na sedliacku pochúťku našich starých mám.
Zemiakové rezne sú lacné, jednoduché na prípravu a fantasticky chutné.
Recept sme našli na kanáli Hausgemachte Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 zemiaky
1 mrkva
1 cibuľa
100 gramov syra
4 lyžice hladkej múky
petržlenová vňať
2 vajcia
100 gramov strúhanky
soľ
čierne korenie
olivový olej
Šalát (voliteľné):
cherry paradajky
rukola
olivový olej
trochu parmezánu
čerstvý a chutný šalát je pripravený
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky.
Rovnako si ošúpeme a nakrájame aj mrkvu.
Zeleninu vložíme do hrnca s vodou, pridáme trochu soli a varíme 15 minút.
Potom scedíme a necháme chvíľu vychladnúť.
Kým sa zelenina varí, nakrájame si cibuľu na plátky.
Syr si nastrúhame najemno.
Mrkvu aj zemiaky si nastrúhame do misky.
Na panvici zaherejeme trochu oleja.
Pridáme cibuľu a restujeme.
Keď je cibuľa zlatistá, pridáme strúhaný syr.
Keď sa syr rozpustí, pridáme zmes z panvice do misky k zemiakom a mrkve.
Pridáme aj najemno nastrúhaný petržlen, múku a premiešame.
Do samostatnej misky si rozšľaháme vajíčka.
Do ďalšej nasypeme strúhanku.
Namastíme si ruky.
Zo zmesi formujeme fašírky.
Každú obalíme najskôr vo vaječnej zmes a potom v strúhanke.
Pečieme na panvici s dostatočným množstvom oleja dozlatista.
Zemiakové rezne podávame s ľahkým zeleninovým šalátom.
Na jeho prípravu len zmiešame všetky prísady a hneď podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod na prípravu nájdete TU.