Ak bývate blízko večierky, problém s chýbajúcim čerstvým pečivom sa vás veľmi netýka. Čo však v prípade, že pečivo, ktoré doma skladujete už niekoľko dní, stvrdlo a vy nemáte po blízku žiaden otvorený supermarket? Ľahká pomoc – jednoduchý trik vás môže zachrániť pred hladom, pretože vám umožní „oživiť“ staré pečivo, ktoré by ste inak vyhodili.
Ako na to?
- Staré pečivo jemne namočte pod prúdom studenej vody (nepremočte ho však).
- Pečivo zabaľte do alobalu a vložte do studenej rúry.
- Rúru nastavte na 150°C a nechajte zohrievať 12-15 minút.
- Po uplynutí 12-15 minút pečivo z rúry vyberte a rozbaľte z fólie.
- Vložte rozbalené pečivo späť do rúry na približne 5 minút, aby bolo opäť príjemne chrumkavé.