Tento šalát som ochutnala na dovolenke v Grécku a hneď som si aj vypýtala recept.
Odvtedy ho robím pravidelne a je naozaj vynikajúci.
Šalát se sýty, obsahuje potrebné živiny, vitamíny a na leto je úplne ideálny, vyskúšajte ho už dnes na obed.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prípravu zvládnete hravo podľa kanálu The Cooking Foodie.
Potrebujeme:
Na kuracie mäso:
3 Kuracie prsia bez kože
1-2 lyžice oleja
1/2 lyžičky soli
1/4 lyžičky papriky pikantnej mletej
1 lyžička cesnakový prášok
1 lyžička papriky sladkej
1 lyžička sušené oregano
Na šalát:
2-3 stonky zeleru, nasekané
1/2 zeleného jablka, nakrájaného
3 zelené cibule, nakrájané
1/4 červenej cibule, nakrájanej
2 lyžice petržlenu, nasekanej
4-5 listov hlávkového šalátu, nasekané
1/2 šálky (45 g) mandlí, nasekaných alebo iných orechov
1/2 šálky (65 g) sušených brusníc/hrozienok
Na dressing:
4 polievkové lyžice majonézy bez oleja (majonézu nemusíte použiť, môžete úplne nahradiť gréckym jogurtom)
1 polievková lyžica gréckeho jogurtu s nízkym obsahom tuku
1 lyžička dijonskej horčice
2 lyžice citrónovej šťavy
Soľ podľa chuti
Paprika podľa chuti
Postup:
V miske zmiešame olej, soľ, korenie, cesnakový prášok, oregano a papriku.
Vložte kuracie mäso do misky.
Miešajte, kým nebude mäso úplne pokryté zmesou.
Nechajte marinovať 1 hodinu (voliteľné).
Zohrejte veľkú panvicu na strednom ohni.
Pridajte marinované kuracie mäso.
Opekajte 4-5 minút z každej strany, alebo kým nebude úplne pripravené.
Počas prípravy zeleniny odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
Do veľkej misy pridáme nasekaný zeler, nasekané jablko, brusnice, nasekanú zelenú cibuľku.
Pridáme aj nasekanú červenú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, nasekané mandle, natrhaný šalát.
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a pridáme do šalátu.
Pripravte dresing:
V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie na dresing a dobre premiešajte.
Zálievku pridáme k šalátu a premiešame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: