Tento recept som našla pod názvom „Moldavská torta“.
Ide o veľmi rýchly, lahodný a osviežujúci dezert.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Krém:
400 g – tvaroh jemný krémový (tvaroh alebo smotanový syr Mascarpone)
300 g – kyslá smotana
120 g – práškový cukor (6 polievkových lyžíc)
20 g – vanilkový cukor (4 čajové lyžičky)
120 g – maslo zmäknuté
200–250 gramov – čerešňový džem (akýkoľvek džem s kyslosťou)
Na namáčanie piškót:
200 gramov – voda
70 – 100 gramov – čerešňový džem (akýkoľvek džem s kyslosťou)
Postup:
Maslo vyšľaháme s oboma cukrami.
Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou.
Následne obe zmesi zmiešame.
Džem si rozriedime vo vode.
Potom ho zlejeme cez sito, aby sme sa zbavili tuhých častí.
Ak máte jemný a hladký džem, netreba ho pasírovať.
Na misu nanesieme vrstvu krému.
Uložíme piškóty, ktoré sme si namočili v rozriedenom džeme.
Medzi piškóty nanesieme džem.
Celý povrch zakryjeme krémom (môžeme na to použiť cukrárske vrecko).
Takto pokračujeme vo vrstvení.
V každej ďalšej vrstve dávame menej piškót, aby nám postupne vznikol tvar strechy.
Dezert zakončíme len s 2 piškótami a krémom.
Dozdobíme zvyšným krémom.
Posypeme nastrúhanou čokoládou, alebo kakaom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)