Tieto uhorky v horčicovom náleve sa okamžite stali HITOM internetu: Sú také chrumkavé a chutné, že im nikto neodolá!

Uhorky v horčicovom náleve dokazujú, že kombinácia uhoriek a horčice je skutočne dobrý nápad. 

 

 

Ak neveríte, mali by ste rozhodne skúsiť tento recept.

Podľa tohto receptu si pripravíte úžasné nakladané uhorky, ktoré budú mať ešte lepšiu výraznejšiu chuť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte a určite si ich zamilujete.

 

 

Stačí postupovať podľa tohto receptu z portálu haps a sami sa presvedčíte, že nakladané uhorky nikdy nechutili lepšie!

Tieto uhorky sú chrumkavé a majú dokonale vyváženú chuť. 

Budú ideálne napríklad ku grilovanému mäsku, do burgrov, či sendvičov.

 

 

Potrebujeme:

2 kg uhoriek

pár zrniek nového korenia

niekoľko bobkových listov

pár strúčikov cesnaku

Na nálev:

1 l vody

250 ml octu

1 a 1/3 šálky kryštálového cukru (možno nahradiť niekoľkými lyžicami medu)

5 PL obľúbenej horčice (najlepšie francúzsku)

2 ploché PL soli

Postup:

Ako prvé si dôkladne umyjeme uhorky, prípadne ich môžeme ošúpať.

 

 

Potom ich nakrájame na kolieska a navrstvíme do sterilizovaných pohárov. 

Do každého pridáme 2 guľôčky nového korenia, 1 bobkový list a polovicu strúčiku cesnaku.

Teraz si pripravíme nálev. 

 

 

V hrnci necháme zovrieť vodu s octom.

Pridáme aj soľ a cukor.

Následne odstavíme.

 

 

Pridáme horčicu.

Opäť dôkladne premiešame. 

 

 

Ak nahrádzame cukor medom, pridáme ho až po uvarení vody so soľou.

Nálev nalejeme do pohárov s uhorkami.

Občas nálev premiešame, aby horčica neklesla na dno. 

 

 

Poháre zatvoríme a sterilizujeme.

Stačí len toľko, aby chytili viečka.

 

 

Potom vyberieme z hrnca a obrátime hore dnom.

Uhorky v horčicovom náleve sú hotové.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes