Vynikajúce predjedlá z lístkového cesta, ktoré vás dostanú za hranice poznania.
S týmito receptami sa stanete kráľmi večierkov.
Vynikajúce calzone z lístkového cesta podľa jednoduchého receptu z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 g lístkového cesta
150 g šunky
100 g nakladaných uhoriek
30 g parmezánu
2 vajcia
50 g mozzarelly
1 žĺtok
Postup:
Cesto rozvaľkáme a následne vykrojíme do kruhového tvaru.
Na cesto kruhového tvaru do polovice naukladáme na kocky nakrájanú šunku.
Potom pridáme na krúžky nakrájanú uhorku.
Posypeme nastrúhaným parmezánom.
Ďalej pridáme vajcia.
Nasypeme nastrúhanú mozzarellu.
Cesto prehneme na polovicu cez plnku.
Okraje zatlačíme prstami, do cesta spravíme dierky pomocou špajle.
Potom okraj pretlačíme vidličkou.
Nakoniec jemne spravíme nožom ryhy.
Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto potrieme vajíčkom v tvare trojuholníkov (viď video).
Dáme piecť do rúry na 20-25 minút pri teplote 180°C.
Calzone necháme vychladnúť.
Teraz môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
400 g lístkového cesta
20 ml vody
100 g + 100 g syra
200 g zemiakov
5 g soli
2 g mletého čierneho korenia
150 g slaniny
Postup:
Lísktové cesto si rozvaľkáme.
Prípadne pracujeme s už rozvaľkaným, chaldeným cestom.
Cesto vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Okraje cesta zahneme smerom dovnútra (cca 5 cm).
Na cesto nastrúhame tvrdý syr a rovnomerne ho rozložíme.
Pomocou krájača nakrájame neošúpané zemiaky na tenké plátky a pridáme ich na cesto.
Cesto posolíme, posypeme čiernym korením a pridáme nastrúhaný syr.
Nakoniec na vrch pridáme na kocky nakrájanú slaninu.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Po vychladnutí môžeme tento lahodný slaný koláč servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: