Uhorky s kurkumou sú lahodným doplnkom k jedlu a sú tiež skvelou prísadou do šalátov a sendvičov.
Uhorky sú chrumkavé, šťavnaté a chutné, s jemným orientálnym nádychom.
Vyskúšajte a presvedčte sa sami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Naučte sa tento recept s kurkumou podľa portálu smakosze.
Uhorky s kurkumou sú skvelou alternatívou k tradičným kyslým uhorkám.
Kurkuma dodá uhorkám ešte lepšiu chuť a zároveň je veľmi zdravá.
Toto orientálne korenie je už dlhé roky známe svojimi cennými vlastnosťami.
Je to jeden z najsilnejších prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov.
Kurkuma je skvelá pri prechladnutí, chrípke, ale aj zápaloch horných a dolných dýchacích ciest.
Je tiež skvelým prostriedkom na prečistenie celého tela od toxínov, spomaľuje proces starnutia a prisudzujú sa jej aj protirakovinové účinky.
Uhorky si odložte aj na jeseň a zimu
Sú skvelým zdrojom cenných látok, aj vitamínov a môžu prispieť k posilneniu imunity.
Potrebujeme:
2 kg menších uhoriek (nakladačky)
1 liter vody
250 ml octu
1,5 šálky kryštálového cukru
1 ČL kurkumy
2 PL nejodidovanej soli
2 PL horčičných semienok
fenikel
nové korenie
bobkové listy
Postup:
Uhorky si umyte a nakrájajte na štvrtiny.
Potom ich napevno ukladajte do sterilizovaných pohárov.
Do každého pohára pridajte trochu feniklu.
Pridajte aj 2 bobkové listy a 2 zrnká nového korenia.
Do hrnca si nalejte vodu.
Pridajte ocot, cukor, soľ, kurkumu a horčičné semienka.
Pravidelne miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Potom odstavte, aby nálev mierne vychladol.
Nalejte ho do pohárov s uhorkami a uzavrite viečkami.
Poháre otočte hore dnom na 8 – 10 minút.
Príliš dlhý proces pasterizácie by zbavil uhorky pevnosti.
Poháre umiestnite na suché a tmavé miesto.
Dobrú chuť!