Legendárne sedliacke zemiakové jedlo priamo na vašom stole!
Úžasný recept na famózne jedlo, aký tu ešte nebol.
Zemiaky podľa tejto úpravy si zamilujete.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept z youtube kanála einfach lecker na tradičné sliezske halušky.
Potrebujeme:
4 zemiaky (500-600 g)
1 ČL soli
100 g kukuričného škrobu
1 cibuľu
200 g slaniny
3 l vody
1 PL soli
Na omáčku:
kyslú smotanu
1 strúčik cesnaku
kôpor
Postup:
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme horúcou vodou.
Prekryjeme pokrievkou a uvaríme.
Uvarené zemiaky v mise roztlačíme na kašu.
Nasypeme soľ, premiešame a necháme vychladnúť.
Roztlačené zemiaky v miske zarovnáme a rozdelíme na 4 časti.
Jednu štvrtinu kaše preložíme, na jej miesto nasypeme škrob.
Premiešame a rukami miesime cesto 5-8 minút.
Cesto zabalíme do potravinovej fólie na 10-15 minút.
Cibuľu a slaninu nakrájame na plátky.
Potom ich opečieme na suchej dobre rozohriatej panvici na strednom ohni.
Cesto vyberieme z fólie.
Posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme.
Potom ho nakrájame na plátky.
Plátok cesta rukami ušúľame do rolky.
Nakrájame na menšie kúsky.
Cesto potom zatlačíme prstom do tvaru malej mištičky (viď video).
Do vriacej vody v hrnci pridáme soľ a halušky.
Akonáhle halušky vyplávajú, tak ich vytiahneme.
Do malej misky pridáme smotanu, pretlačený cesnak, kôpor a všetko spolu zamiešame.
Omáčku nanesieme na halušky, pridáme slaninu s cibuľou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: