Pripravte si doma klasický dezert, ktorý sa hodí k akejkoľvek príležitosti.
Receptov na krémeš poznám množstvo, ale tento sa stal mojim najobľúbenejším.
Lacný a jednoduchý recept z youtube kanála LuMiJa – na lahodný krémeš.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 balenia sušienok
2 balenia smotany na šľahanie (33%)
4-5 tabličiek čokolády
500 ml mlieka
4 vajcia
2 balenia vanilkového pudingu (2 x 40 g)
130 g práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
štipku soli
3,5 PL práškového cukru
Postup:
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie.
Na spodok naukladáme sušienky.
Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky.
Do rajnice nalejeme 400 ml mlieka.
Do zvyšného mlieka v nádobe pridáme vanilkový cukor a žĺtky.
Metličkou vymiešame.
Potom pridáme puding, vyšľaháme, nasypeme cukor a vymiešame.
Mlieko mierne ohrejeme.
Za stáleho miešania prilejeme zmes a do hladka vymiešame.
Do misky s bielkami pridáme soľ a mixérom vyšľaháme sneh.
Rozšľahané bielky pridáme do horúceho pudingu.
Dôkladne vymiešame.
Teplý puding nanesieme na sušienky, rovnomerne rozotrieme po celej ploche a necháme vychladnúť.
Do hlbokej misky pridáme smotanu, cukor a mixérom vyšľaháme.
Krém nanesieme na puding a rozotrieme po celej ploche.
Ak chcete, medzi vrstvu pudingu a šľahačky môžete ešte uložiť vrstvu máčaných sušienok.
Nakoniec vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.
Dezert vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
Potom môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: