Táto nepečená verzia je veľmi chutná a svieža.
Jej najväčším benefitom však je to, že ju pripravíte doslova za minútku.
Tajomstvom fantastickej chuti je to, že sa pudingový prášok by sa mal uvariť s nealkoholickým nápojom (Fanta alebo mirinda).
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite skúste tento svieži letný dezert.
Potrebujeme:
50 dkg domácich sušienok
75 dkg kyslej smotany
3-4 lyžice cukru
2 bal vanilkový cukor
1-2 bal vanilkový pudingový prášok
Vrchná vrstva:
800 ml Fanta
3 lyžice kryštálový cukor
2 bal. vanilkový puding
Postup:
Najskôr začneme krémom:
Kyslá smotana sa zmieša s cukrom a vanilkovým cukrom.
Smotanu si môžete dochutiť podľa svojich predstáv.
Okrem cukru môžete pokojne zvoliť aj alternatívne sladidlo – med alebo sirup z agave.
Dno pekáča vložíme vrstou maslových sušienok.
Na sušienky navrstvíme polovicu krému.
Nasleduje ďalšia vrstva sušienok.
Po nej opäť zvyšný krém.
Vrstvenie ukončite sušienkami.
Pripravíme si polevu na vrch:
V nápoji Fanta alebo Mirinda si rozrmiešame pudingy.
Pridáme cukor a varíme do zhustnutia.
Ešte horúci nalejeme na sušienky a uhladíme.
Necháme takto vychladnúť.
Po vychladnutí preložíme do chladničky.
Hotovo.
Nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!