Vyskúšajte vylepšiť bábovku kondenzovaným mliekom, budete nadšení!
Výborný recept, ktorý sa oplatí vyskúšať.
A pritom veľmi jednoduchý.
Túto vylepšenú bábovku si určite zamilujete.
Postupujte podľa tohto postupu z youtube kanála Amo Receitas.
Potrebujeme:
3 vajcia
160 g kryštálového cukru
150 ml rastlinného oleja
200 g polohrubej múky
200 ml mlieka
3/4 šálky kakaa
1 PL prášku do pečiva
790 g kondenzovaného mlieka
bábovkovú formu
maslo na vymastenie
Postup:
Do misky si rozklepneme vajíčka.
Vyšľaháme metličkou.
Potom pridáme cukor a vyšľaháme spolu.
Následne zašľaháme aj rastlinný olej.
Teraz si do misy preosejeme múku a nalejeme mlieko.
Všetko spolu opäť premiešame metličkou dohladka.
Nakoniec zapracujeme ešte kakao a prášok do pečiva.
Bábovkovú formu vymastíme maslom.
Nalejeme pripravenú hmotu.
Teraz na vrch nalejeme všetko kondenzované mlieko.
Rúru predhrejeme na 200 °C a vložíme do nej formu s cestom.
Pečieme približne 70 minút, potom formu vytiahneme.
Necháme vychladnúť.
Potom bábovku uvoľníme z formy po okrajoch nožom.
Preklopíme ju na tanier.
Hotovo.
Dobrú chuť!
Video návod: