Ste fanúšikom tejto obľúbenej ľadovej pochúťky? Dnes vám prinášame skvelý recept, ako si pripraviť zdravšiu verziu ruskej zmrzliny bez lacných stužených tukov a umelých prísad. Domáca výroba je jednoducho vždy tá najlepšia!
Potrebujeme:
18 maslových sušienok
1 vanilkový cukor
3 lyžice kryštálového cukru
500 ml smotany na šľahanie 33%
3 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Pripravíme si formu s vyššími okrami, ktorú vystelieme alobalom. Dno formy vyložíme maslovými sušienkami.
V miske vyšľaháme šľahačku a odložíme bokom. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtka. Z bielkov, cukru (vanil. a kryšt.) vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne vmiešavame 3 žĺtky. Nakoniec jemne vmiešame šľahačku.
Zmes navrstvíme na sušienky a uhladíme. Na vrch opäť navrstvíme sušienky a vložíme do mrazničky na niekoľko hodín.
Prajeme vám príjemné osvieženie! :-)
zdroj: coolinarika