Veľmi chutný a nenáročný krémový dezert, aký ste ešte nejedli.
Túto lahôdku som chystal cez víkend na rodinnú oslavu a všetci boli uchvátení.
Úžasný recept z youtube kanála Ricette dolci na famóznu „piškótovú horu“.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na krém:
300 ml mlieka
2 žĺtky
4 PL kryštálového cukru
3 PL kukuričného škrobu
kôru z 1 citróna
300 ml smotany na šľahanie
Na sirup:
400 ml vody
3 PL kryštálového cukru
citrónovú kôru
1 balenie Pavesini piškót
Na dekoráciu:
strúhaný kokos (voliteľné)
šľahačku (voliteľné)
kôru z citróna (voliteľné)
Postup:
Do rajnice nalejeme mlieko a na sporáku ho zohrejeme.
Do misky pridáme žĺtky a cukor.
Metličkou rozšľaháme.
Do vajíčkovej zmesi pridáme škrob, trochu horúceho mlieka, premiešame, pridáme nastrúhanú kôru.
Dôkladne zamiešame.
Krém nalejeme do hrnca s mliekom a miešame, kým nevznikne puding.
Puding preložíme do misky, prekryjeme fóliou.
Necháme ho vychladnúť.
Do rajnice nalejeme vodu, pridáme cukor, citrónovú kôru.
Varíme, kým sa cukor neroztopí.
Vodu prelejeme do nádoby.
Premiešame a necháme vychladnúť.
Do formy na dno vložíme niekoľkokrát zohnutý alobal a vystelieme potravinovou fóliou (viď video).
Piškóty namočíme v citrónovej vode.
Poukladáme ich do formy.
Do pudingu počas šľahania postupne pridávame smotanu.
Do formy nalejeme polovicu krému, zarovnáme.
Pridáme vrstvu piškót.
Potom pridáme vrstvu krému a dve vrstvy piškót.
Formu prekryjeme fóliou.
Vložíme ju na 3 hodiny do mrazničky.
Dezert vyberieme z formy, posypeme kokosom.
Vrch ozdobíme šľahačkou, strúhanou citrónovou kôrou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: