Tento japonský koláč je veľmi rýchly, chutný a nadýchaný.
Navyše je aj nenáročný na prípravu.
Zamiluje si ho celá rodina.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Skvelá maškrta ku káve alebo čaju!
Postupujte podľa tohto receptu z portálu mapatisserie.
Potrebujeme:
120 g krémového syra Philadelphia
3 vajcia
120 g roztopenej bielej čokolády (vychladnutej)
Postup:
Rúru si predhrejeme na 170 °C.
V miske spojíme rozpustenú čokoládu s krémovým syrom.
Dobre premiešame.
Oddelíme si bielky od žĺtkov.
Žĺtky pridáme do pripravenej zmesi z krémového syra a čokolády.
Pomocou ručného šľahača si vyšľaháme bielky na tuhý sneh.
Vmiešame ich stierkou do hmoty.
Tú nalejeme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
Spolu s ňou vložíme do rúry aj pekáč s trochou vody.
Pečieme 15 minút.
Potom teplotu znížime na 160 °C.
Pečieme ďalších 15 minút.
Po uplynutí tejto doby rúru vypneme.
Necháme v nej koláč ešte ďalších 15 minút bez toho, aby sme ho vybrali.
Teraz koláč vyberieme a necháme ho vychladnúť.
Na záver posypeme práškovým cukrom.
Môžeme podávať.
Dobrú chuť!