Originálny a veľmi chutný recept na zapekané mleté mäso s cibuľou.
Mleté mäso som už pripravoval na nespočetne veľa spôsobov, ale tento mi rozhodne učaroval.
Vynikajúci recept z youtube kanála Z Fatmovej kuchyne na zapekané mleté mäso s cibuľou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 ČL kajenského korenia
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL soli
2 veľké cibule
20 g masla
Na zemiakovú kašu:
2 stredne veľké zemiaky
15 g masla
3 PL syra
1 ČL soli
Na omáčku:
1 PL paradajkového pretlaku
200 ml vody
Postup:
Do hlbokej misy pridáme mleté mäso.
Pridáme nastrúhanú cibuľu, nastrúhaný cesnak, kajenské korenie, čierne korenie, soľ.
Rukou zamiešame.
Mäsovú zmes na fašírky rozdelíme na 4 rovnaké časti.
Vytvarujeme ich.
Cibuľu nakrájame na plátky a rozložíme na plech.
Na vrch položíme fašírky, kúsky masla.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 20-25 minút pri teplote 200°C.
Do čistej misky pridáme uvarené nakrájané zemiaky.
Pridáme maslo, nastrúhaný syr a roztlačíme ich na pyré.
Pridáme soľ a zamiešame.
Zemiakovú kašu naplníme do cukrárskeho vrecka.
Do misky pridáme pretlak, horúcu vodu.
Lyžicou dôkladne premiešame.
Na fašírky vytlačíme zemiakovú kašu a zalejeme omáčkou.
Na vrch nasypeme nastrúhaný syr.
Dáme piecť do rúry na 25-30 minút pri teplote 200°C.
Pečenú lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: